Önemli – 16 Mart Okulların Tatil Olması Hakkında Bilgilendirme

• Date & Time:
    • Mart 7, 2020

Sayın Velimiz,

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Nisan ayı ara tatil dönemi 16 Mart 2020 günü itibariyle başlayacaktır. Sahip olduğumuz donanım, tecrübe, bilgi birikimi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine uzaktan interaktif olarak devam edilecektir.

Dünyanın gündeminde olan COVID-19 olarak adlandırılan yeni Coronavirüsü ve bu virüsten korunma yolları ile ilgili okul topluluğu olarak sizlere bilgi vermek, bazı hatırlatmalar yapmak istedik.

Uluslararası kuruluşlardan ve yerel sağlık kuruluşlarından gelen haberleri yakından takip ediyoruz. Yapacağımız planlama ve alacağımız kararlar bu bilgilere ve bilgi edindiğimiz diğer güvenilir kaynaklara dayalı olacaktır.

Yavuzlar Eğitim Kurumu olarak ilk amacımız bulaşıcı bütün hastalıkların önlenmesidir.

Bu doğrultuda;

• Hasta olan kişilerle yakın temastan kaçınılmalıdır.
  • Hasta olan kişiler doktor kontrolünde dinlendirilmeli ve topluluk içinde maske kullanmalıdır.
  • Solunum enfeksiyonu olan öğrencilerin bulaştırma riskleri yüksek olduğundan 1-2 gün evde istirahat etmesine özen gösterilmelidir.
  • Hastalık döneminde bol sıvı tüketilmeli, beslenme ve uykuya dikkat edilmeli, özellikle taze sebze ve meyve tüketilmelidir.
  • Çevrenizde, hasta insanların bulunma olasılığına karşı çevreniz ile temas ettikten sonra 20 saniye süreyle su ve sabunla eller yıkanmalıdır. Eğer su ve sabun yoksa, bir el dezenfektanı kullanılmalıdır.
  • Öksürüldüğünde veya hapşırıldığında ağız ve burun; mendil, mendil bulunmadığı durumlarda dirsek içi ile kapatılmalıdır. Sonrasında ellerin su ve sabun ile iyice yıkanması önemlidir. Kirli eller ile göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçınılmalıdır.
  • Kâğıt mendil kullanıldıktan sonra kapaklı çöp kutularına atılmalı ve eller su ve sabunla yıkanmalıdır.
  • Kapalı alanlar sık sık havalandırılmalıdır.
  • Gerekmedikçe kapalı toplu yaşam alanlarında uzun süre bulunmaktan kaçınılmalıdır.
  • Sıklıkla dokunulan eşyalar ve yüzeyler temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.

Enfeksiyonlara karşı temizlik ve hijyen konusunda okulda alınması gereken tüm tedbirlerin alındığından emin olmanızı ister, işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Yavuzlar Eğitim Kurumları Yönetimi

Daha detaylı bilgi almak için https://www.saglik.gov.tr  sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Join event

2020-3-7 2020-3-7 Europe/Istanbul Önemli – 16 Mart Okulların Tatil Olması Hakkında Bilgilendirme Yavuzlar Eğitim Kurumları başarı sınavı duyurusu. Not indicated
Add to Calendar
You already has been joined the event.
Thank you! You joined the event.